Noen gang prøvd sprøstekt spekk som strøssel?

03.09.2022

Tips. Ikke kast fettet i pannen. La det avkjøles og legg det over i en boks med lokk. Dette er ypperlig til å steke annen mat i ved en senere anledning!

Mange velger å skjære bort eller kaste den solide fettranden rundt kotelettene. Ikke gjør det! Dette er nemlig nydelig å strø over blomkålpureen eller kjøttet!

Alt du trenger er: 

  • Fett, salt og pepper.
  • Salt
  • Pepper
  • 1ts smør til steking

Skjær bort en god del av den solide fettkanten på kotelettene og skjær dem i mindre terninger. Ha terningne oppi en bolle og strø over ønsket mengde salt og pepper. bland godt.

Fres terningene i en panne på høy temperatur med smør fram til de er gyldne. Ta deretter ut terningene fra det flytende fettet i pannen og legg over på en tallerken med tørkepapir. Etter at fettet har rent av seg er det klart til servering. Smaken av sprøstekt spekk tar deg tilbake til jul på sekunder!